Het verschrikkelijke modeprobleem bij herensokken

Sokken. Met hopen. Zo ongeveer in 70% van de winkels zijn er sokken te vinden. In alle kleurtjes, modellen en stoffen. Maar niet alle sokken zijn zo trendy en geweldig.

In dit artikeltje wil ik het met jullie hebben over die ene, verschrikkelijke trend. En ja, ik noem het een trend omdat het zo lelijk is dat het weer cool wordt.

Hartaanval op de camping
Om jullie even in de juiste sfeer te brengen… Beeld je volgende situatie in…
Je staat op een camping in Frankrijk. Iedereen is helemaal chill. Rustig wakker worden ’s ochtends, op ons dooie gemakje in onze pyjama en een handdoek over onze schouder naar de sanitaire blokken. Voor je loopt jullie buurman, net zoals jij op weg naar het toilet. Je ogen vallen op zijn voeten…
Maar je maakt je er niet te druk in. Het is ochtend en als hij straks terugkeert naar zijn tent dan zal die verschrikkelijke combinatie wel weg zijn. Nou ja, dat hoop je.
Hij verdwijnt in de mannenblok en jij in de vrouwenblok. Rustig douchen, tanden poetsen, haren gekamd… En je vergeet je buurman volledig. Tot je een half uurtje later buitenkomt en toevallig, zie je je buurman een paar meter verderop. Helemaal opgekalefaterd, leuke short en T-shirt aan, haren netjes en aan zijn voeten… Nog steeds die monsterlijke combinatie.

Een monsterlijke combinatie
Heb je ondertussen enig idee over welke ‘monsterlijke combinatie’ ik het heb?
Jazeker, dat heeft u goed geraden. De sokken in badslippers, of nog erger sokken met teenslippers. Overal kom ik ze tegen en ik kan er niet aan doen, hoe vaak ik ze ook zie, die combinatie vind ik echt niet trendy.

Maar blijkbaar denken de kranten daar anders over. Alleen al het feit dat kranten echt een artikel aan deze ‘trend’ wijden, geeft dan toch aan dat het een artikeltje waard is.

‘De allerfoutste trend is terug: waarom sokken in badslippers weer kunnen’, dit was de titel die het nieuwsblad gaf waarbij mijn haren recht overeind kwamen.

Wat ik me wel kan voorstellen, is dat het comfortabel zit. Het belangrijkste is immers niet om er goed uit te zien, maar je ook goed te voelen. Door je kleding, door je make up en dus ook door wat je aan je voeten draagt.

Wat denk jij van deze trend? Vind je het trendy en stylish? Of ben je net als mij en krijg je kippenvel als je deze trend voor je ziet?