Sneakersokken voor mannen, hemel of hel?

Sneakersokken, je ziet bijna niet anders meer. Vooral voor mannen. Vrouwen mogen nog wel eens kniekousen dragen, voor mannen is dat echt uit den boze. Ik word er helemaal gek van. Je kan eigenlijk bijna niks meer goed doen. Nog belachelijker dan sneakersokken vind ik die zogenaamd onzichtbare sokken. Moet je je dan echt schamen omdat je sokken draagt?

Het idee van sneakersokken vind ik wel goed. Korte sokken, die je voeten wel helemaal bedekken, zodat je huid niet tegen je schoen aan zit. Mijn probleem is echter de schandalig slechte uitvoeringen die beschikbaar zijn. Soms zijn ze net te kort, waardoor ze omlaag kruipen en niet om je voet blijven zitten. Soms ligt het niet aan het formaat van de sokken, maar aan de kwaliteit. Al na een half uur is het elastiek uitgelubberd en, jawel, ze zakken af. Echt fijn is het niet om rond te lopen met een opgefrommelde sok onder je voet en een blote hiel die tegen je schoen schuurt. Waarom draag je dan sokken?

Ik moet eerlijk zeggen, ik draag het liefst sneakersokken, omdat het er gewoon beter uitziet. En fijn zou moeten zitten. De afgelopen jaren heb ik al veel missers begaan. Ik heb al veel merken geprobeerd, maar slechts enkele waren een succes. Ik zal hieronder een omschrijving geven, om jullie misschien te besparen van een aantal van mijn tegenvallers:

  • Hema: waardeloos elastiek. Absolute afrader.
  • Falke: mijn favoriet. Goede pasvorm en goed elastiek dat wel maanden meegaat.
  • Tommy Hilfiger: slechte pasvorm. Te laag om goed te blijven zitten. De stof is wel fijn, maar omdat de sokken zo laag zijn zakken ze steeds weer af.
  • Levi’s: vreemde pasvorm, ook geen favoriet. De achterkant is korter dan de voorkant, terwijl het eigenlijk juist andersom zou moeten zijn.
  • Chasin’: Hier heb ik mijn twijfels over. Ik weet niet zeker of ik ze nou fijn vind of niet. De pasvorm is goed, en het elastiek ook (al heb ik ze nog niet vaak aan gehad). Ik heb mijn twijfels over de gebruikte stof. Hij is erg dun en het kan natuurlijk allemaal aan mij liggen, maar ik krijg er wat sneller zweetvoeten in.
  • Puma: Puma vind ik ook fijn. Goede pasvorm en goede kwaliteit, dus geen zweetvoeten en ze blijven goed aan mijn voeten zitten.

Let wel, dit zijn natuurlijk mijn persoonlijke meningen. Het is perfect mogelijk dat sokken die mij niet fijn zitten, iemand anders helemaal goed zitten. Ik wil vooral even duidelijk maken dat het niet meer is dan een mening. Absoluut geen feit. Als je met hetzelfde probleem zit als mij, kun je dit als richtlijn gebruiken. Ik wens jullie het allerbeste.